Eet

Gezond en vooral lekker eten

Goed en gezond eten dragen bij aan uw gezondheid. De basis van gezond eten bestaat uit het eten van veel groente, fruit en vezels, voldoende eiwitten, weinig zout en het eten van onverzadigde vetten. Zorg daarbij altijd dat u vooral uw eten afwisselt, drie hoofdmaaltijden eet en drie keer per dag tussendoor eet.

Hoeveelheid eten

Belangrijk voor een gezond eetpatroon is ook de hoeveelheid die u eet per dag. Uw lichaamsbouw, geslacht en bewegingspatroon tellen daarbij in sterke mate mee.
De richtlijn voor mannen (30-50 jaar): 3.000 kilocalorieën en voor vrouwen (30-50 jaar): 2.500 kilocalorieën per dag. Uiteraard verbruiken sporters meer energie per dag omdat zij meer bewegen.

De juiste samenstelling van eten

U kunt het beste veel groente en fruit eten, bijvoorkeur tenminste 200 gram groente en 4 stuks fruit per dag. Neem bijvoorbeeld vers fruit tussendoor of maak een salade bij de lunch. Als u vezels eet, kies dan voor volkoren producten. Ook groente en fruit bevatten veel vezels. Belangrijk is dat u voldoende water per dag drinkt voor een goede reiniging van het lichaam.

Uw eigen plan

FitDieet helpt u op professionele wijze uw voedings- en bewegingspatroon te analyseren. En omdat niemand hetzelfde is krijgt u een persoonlijk advies en plan op maat. U zult merken dat uw gezondheid er op vooruit gaat!